2012.05.22. 14:58
Flambírozás
1. nyílt tűzön:
a forró ételre ráöntjük az alkoholt és kissé megdöntjük, hogy az alkoholgőz lángra kaphasson.
2. az asztalnál:
merőkanálban meggyújtjuk a szeszt, amit aztán egy határozott mozdulattal az ételre öntünk.
A flambírozás üzembiztos módja, hogy merőkanálban vagy evőkanálban gázláng felett melegítjük az alkoholt, majd a kanalat kissé megdöntve meggyújtjuk, s az ételre öntjük.
Ha nyílt tűzön, serpenyőben flambírozunk, akkor az alkoholt a forró ételre öntsük, s azzal együtt hevítsük fel, majd a serpenyőt döntsük meg, hogy a láng belekapjon az alkoholgőzbe.
- ne legyen túl forró az étel, amire az alkoholt öntjük, legjobb, ha az alkohol is fel van melegítve
-min. 40%-os alkohol szükséges
-az alkoholt egy helyre öntsük, ne locsoljuk szét az ételen, és rögtön gyújtsuk meg
-legyen kéznél egy fedő: ha túl nagy lángok lesznek, rögtön tegyük rá a serpenyőre, és fojtsuk el a lángokat
- Húsokhoz használhatunk például egy jó minőségű konyakot. Az édességekhez, gyümölcsökhöz barna rumot, vagy az adott gyümölcsből készült pálinkát javasolnám.
Szólj hozzá!
Címkék: flambírozás flambír
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.