Szásenyka 2012.05.22. 14:58

Flambírozás

1. nyílt tűzön: 
a forró ételre ráöntjük az alkoholt és kissé megdöntjük, hogy az alkoholgőz lángra kaphasson. 

2. az asztalnál:

merőkanálban meggyújtjuk a szeszt, amit aztán egy határozott mozdulattal az ételre öntünk.

A flambírozás üzembiztos módja, hogy merőkanálban vagy  evőkanálban  gázláng felett melegítjük az alkoholt, majd a kanalat kissé megdöntve meggyújtjuk, s az ételre öntjük. 
Ha nyílt tűzön, serpenyőben flambírozunk, akkor az alkoholt a forró ételre öntsük, s azzal együtt hevítsük fel, majd a serpenyőt döntsük meg, hogy a láng belekapjon az alkoholgőzbe.

ne legyen túl forró az étel, amire az alkoholt öntjük, legjobb, ha az alkohol is fel van melegítve

-min. 40%-os alkohol szükséges

-az alkoholt egy helyre öntsük, ne locsoljuk szét az ételen, és rögtön gyújtsuk meg

-legyen kéznél egy fedő: ha túl nagy lángok lesznek, rögtön tegyük rá a serpenyőre, és fojtsuk el a lángokat

- Húsokhoz használhatunk például egy jó minőségű konyakot. Az édességekhez, gyümölcsökhöz barna rumot, vagy az adott gyümölcsből készült pálinkát javasolnám.

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsblog.blog.hu/api/trackback/id/tr714528954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása