2012.06.04. 11:50
Vajban sült forrázott harcsa korianderes zöldségekkel
A halcsontból alaplevet készítünk: a csontot néhány szem egész borssal, fél citrom levével, és egy csipet sóval jól felfőzzük. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert hasábokra vágjuk, majd leforrázzuk az alaplével, ugyanezt tesszük a nagy cikkekre vágott gombával is.
A póréhagymát vastagabb csíkokra vágva kevés vaj és olívaolaj keverékén megfonnyasztjuk. Rátesszük a párolt zöldségeket, óvatosan átforgatjuk, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd a tűzről levéve egy kis csokor vágott koriandert szórunk rá. A harcsaszeletet leforrázzuk az alaplével, majd zsemlemorzsában megforgatva szintén vaj és olívaolaj keverékén enyhén sózva pirosra sütjük. Tálaláskor a megpirult halszeletet a zöldséghalomra helyezzük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.