Először a petrezselymes grillolajat állítjuk össze: felaprítjuk a petrezselymet, és az áttört fokhagymával együtt alaposan összekeverjük az olívaolajjal.

A scampi vagy a garnéla páncélját nem pucoljuk le, így grillezésnél nem fog kiszáradni. Ha ezekkel az előkészületekkel mind megvagyunk, akkor a scampikat vagy garnélákat (vagy vegyesen) a forró grillre tesszük, és minden oldalról körülbelül 5 percig sütjük, de ez függ a grill hőmérsékletétől! Ha szürke színű nyers scampit, garnélát használunk, akkor addig sütjük, amíg meg nem vörösödik, és csak akkor tesszük hozzá az eredetileg is már "rózsaszínes" társaikat. A rákfélék akkor minősíthetőek késznek, amikor már megjelenik rajtuk egy-két barnás folt.

Megjegyzés: Amennyiben gázüzemeltetésű grillel dolgozunk (ami jelentősen megkönnyíti a tenger gyümölcsinek grillezését), akkor sütés előtt kenjük be a lapot olívaolajjal, és úgy forrósítsuk fel.

Tálalásnál a sült tenger gyümölcseit tányérokra rendezzük, és egy, a tálaló tálhoz passzoló kis tálkába öntünk az újra jól összerázott mártásból, amibe a kihámozott húst mártogatni lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsblog.blog.hu/api/trackback/id/tr764591858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása