Ahhoz, hogy megfeleljen a bekevert hús állaga, a húsféléket kétszer daráljuk meg!
A darált húst sózzuk, és alaposan borsozzuk meg. A borsot nem kell sajnálni, de azért legyünk óvatosak, és a már összegyúrt húst kóstoljuk meg, majd utólag tegyünk még bele borsot, ha szükségesnek érezzük. 

Egy kg húshoz tegyünk 1 púpos mokkáskanálnyi szódabikarbónát! A szódabikarbóna azért fontos, mert kicsit fellazítja a húst, puhább, omlósabb lesz tőle. Ha sokat teszünk bele, a hús túlságosan felfújódik, és gumis lesz, ha keveset, akkor meg túl tömör lesz az állaga. Egy kg húshoz öntsünk 1 dl szénsavas ásványvizet, majd alaposan gyúrjuk össze a húst és az összetevőket.

Ha csevapcsicsát is és plyeszkavicát is szeretnénk, akkor, miután alaposan meggyúrtuk a húst, megkóstoltuk, pótoltuk az esetleg még hiányzó sót és borsot, válasszuk ketté az anyagot. Innentől tér el a két étel készítési módja.

A csevapcsicsa

Nyomjunk a csevapcsicsa alapanyagába fokhagymát (egy kg húshoz 1-2 gerezd), és gyúrjuk át még egyszer!
A bekevert húsból apró kolbászkákat kell készítenünk. 


A plyeszkavica

Vagdossuk nagyon apróra a vöröshagymát (egy kg húshoz kettő közepes fejet). Akár darálhatjuk is a vöröshagymát, ízlés dolga, de számítsunk arra, hogy darálva a vöröshagyma hígítani fogja a bekevert húsmasszát. Keverjük a vöröshagymát a húshoz, majd formáljunk a húsból gombócokat (ne túl kicsiket, legyen legalább 5 cm az átmérőjük). Ezeket a húsgombócokat kell lapos húspogácsává formáznunk. 

Ez után már csak meg kell sütni grill rácson vagy sütőben, de akár grill serpenyőben is süthetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsblog.blog.hu/api/trackback/id/tr884864329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása