80 deka csontnélküli sertéstarját egy darab vastag csíkokra vágott sárgarépával és egy szál angolzellerrel sűrűn megtűzdelünk, a zöldségek mellé néhány gerezd félbevágott fokhagymát is benyomkodunk. Fűszerezzük morzsolt chilivel, őrölt római köménnyel és sóval. Kettő evőkanálnyi olívaolajon, forró serpenyőben elősütjük, sütés után bekenjük mézzel. Kevés sárgarépával és zellerrel tepsiben ágyazva, két deci száraz fehérbort aláöntve, fóliával letakarva 200 fokos sütőben körübelül egy óra alatt puhára sütjük, hagyjuk kihűlni, és tényérra szeleteljük. Tálaláskor kevés gyömbérrel, fokhagymával és újhagyma zöldjével kevert joghurtot adunk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsblog.blog.hu/api/trackback/id/tr574564424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása