Szerintem egy olyan étel, amihez bármit rakunk csak jó sülhet ki belőle. Sokan tesznek bele vörösbort, de fontos tudni, hogy a Stroganov bélszínbe nem jár vörösbor, hiszen akkor már nem Stroganov lesz. Gondoljunk csak bele: Oroszország, se a jól termő, édes, zamatos borvidékeiről híres.

75 dkg bélszín

2-3 hagyma

3 dkg vaj

20 dkg sampinyongomba

1 evőkanál paradicsompüré

12-15 db csemegeuborka

2,5 dl tejföl

frissen őrölt bors

A bélszín húskalapáccsal kiklopfoljuk, a rostokkal keresztben kisujjnyi csíkokra -vagy még kisebbekre-  vágjuk, a vajban aranysárgára pirítjuk a megtisztított, szeletekre vágott hagymát, lapátkanállal kivesszük, felmelegített tálra helyezzük, melegen tartjuk. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a felszeletelt gombát, kivesszük, hozzátesszük a hagymához. A lángot felerősítjük, és a húst a forró serpenyőben meg-megforgatva úgy sütjük meg, hogy a húscsíkok barnára piruljanak, de belül nyersek maradjanak. Vissza tesszük a serpenyőbe a hagymát, a gombát, a paradicsompürét, és az uborkát, s még egy-két percig kevergetve melegítjük. Hozzáöntjük a tejfölt, forralásig hevítjük. Sült burgonyakörítéssel forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsblog.blog.hu/api/trackback/id/tr304532125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása