2012.05.22. 16:56
Bélszín Stroganov módra
Szerintem egy olyan étel, amihez bármit rakunk csak jó sülhet ki belőle. Sokan tesznek bele vörösbort, de fontos tudni, hogy a Stroganov bélszínbe nem jár vörösbor, hiszen akkor már nem Stroganov lesz. Gondoljunk csak bele: Oroszország, se a jól termő, édes, zamatos borvidékeiről híres.
75 dkg bélszín
2-3 hagyma
3 dkg vaj
20 dkg sampinyongomba
1 evőkanál paradicsompüré
12-15 db csemegeuborka
2,5 dl tejföl
só
frissen őrölt bors
A bélszín húskalapáccsal kiklopfoljuk, a rostokkal keresztben kisujjnyi csíkokra -vagy még kisebbekre- vágjuk, a vajban aranysárgára pirítjuk a megtisztított, szeletekre vágott hagymát, lapátkanállal kivesszük, felmelegített tálra helyezzük, melegen tartjuk. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a felszeletelt gombát, kivesszük, hozzátesszük a hagymához. A lángot felerősítjük, és a húst a forró serpenyőben meg-megforgatva úgy sütjük meg, hogy a húscsíkok barnára piruljanak, de belül nyersek maradjanak. Vissza tesszük a serpenyőbe a hagymát, a gombát, a paradicsompürét, és az uborkát, s még egy-két percig kevergetve melegítjük. Hozzáöntjük a tejfölt, forralásig hevítjük. Sült burgonyakörítéssel forrón tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: bélszín stroganov
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.