2012.10.23. 11:58
Tortilla
30 dkg finomliszt
4 evőkanál étolaj
1/2 csomag sütőpor
Langyos víz (kb. 2,5 dl)
1 kiskanál só
1 tojás
Ez elég 10-12 tészta lapra.
A lisztet, az olajat, a sót és a sütőport egy tálba tesszük.
A vizet fokozatosan adagolva lágy tésztává gyúrjuk.
Lefedjük és 15 percet pihentetjük.
Kb. 10-12 gombócot formálunk belőle és bőségesen meglisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. (A serpenyő méretéhez igazítsuk a méretet!)
Öntöttvas serpenyőben vagy vastag aljú teflon serpenyőben zsiradék nélkül sütjük. Ha elkezd hólyagosodni a tészta, akkor kell megfordítani.
Érdemes alufóliával lefedni az elkészült darabokat, különben megkeményednek.
Szólj hozzá!
Címkék: szakács tortilla tészta zakuszki
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.