Szásenyka 2012.05.22. 07:46

Chilis bab

 A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felaprítjuk. Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darálthúst, és erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a zöldpaprikát, megszórjuk a chilivel, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, és mérsékelt tűzön, fedő alatt fél puhára főzzük. Leszűrjük a babot, és a húshoz keverjük. A bab főzőlevéből annyit öntünk alá, hogy szaftos legyen. A paradicsomot felkockázzuk, a kukoricát leöblítjük, lecsepegtetjük, és a paradicsommal együtt a babos darált húshoz adjuk. Félig lefedve 10-15 perc alatt összeforraljuk. A mexikói chilis babot taccoval, vagy friss kenyerrel kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsblog.blog.hu/api/trackback/id/tr174530990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása