2012.05.22. 07:46
Chilis bab
A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felaprítjuk. Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darálthúst, és erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a zöldpaprikát, megszórjuk a chilivel, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, és mérsékelt tűzön, fedő alatt fél puhára főzzük. Leszűrjük a babot, és a húshoz keverjük. A bab főzőlevéből annyit öntünk alá, hogy szaftos legyen. A paradicsomot felkockázzuk, a kukoricát leöblítjük, lecsepegtetjük, és a paradicsommal együtt a babos darált húshoz adjuk. Félig lefedve 10-15 perc alatt összeforraljuk. A mexikói chilis babot taccoval, vagy friss kenyerrel kínáljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: bab chili chilis bab
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.