2012.10.28. 17:42
Oregánós pecsenyelé
Báránycsülköt, oldalast, nyakat vegyesen kockára vágunk, legyen kb. 1 kg színhús. Körbepirítjuk, türelmesen karamellizáljuk. Hozzáadunk újhagymát, kevés fokhagymát, babérlevelet, rozmaringot, felöntjük kevés fehérborral, hagyjuk teljesen elpárologni. Hozzáadunk még 1 kg jégkockát és 500 ml borjúalaplevet, 20 percig nagyon kis lángon hagyjuk készülni. konyharuhával bélelt szűrőn leszűrjük, tovább sűrítjük. Tálalás előtt egy szál oregánót adunk bele, 10 percig állni hagyjuk.
Szólj hozzá!
Címkék: bárány pecsenyelé pecsenye oregano oldalas lé oeregánó
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.