Szásenyka 2012.05.16. 19:48

Carbonara

A carbonara „mártásának” purista változatához nem kell más, mint szalonna, tojás, sajt, bors és főzőlé. 

Fél kg tésztához mintegy 10 dkg kockákra vágott szalonnát széles serpenyőben, kevés olajon aranybarnára pirítunk. A tésztát kimondottan al dentére főzzük. Amíg fő a tészta összekeverünk négy-öt tojás sárgáját vagy két egész tojást 10 dkg (fele-fele arányban kevert) parmezánnal és pecorinóval (romana). (Vagy sima Tescos sajtal :)) Sózzuk, friss borsot őrölünk rá. Mikor a tészta kész, a szalonnához adjuk a serpenyőbe, átforgatjuk, ráöntünk egy merőkanál főzőlevet. Még vagy félpercig keverjük-sűrítjük. Ekkor adjuk hozzá a sajtos tojást és szükség esetén még egy kevés főzőlevet. Folyamatosan mozgatva krémesítjük, ügyelve arra, hogy a tojás ne csapódjon ki. Tálaláskor még némi friss sajtot reszelünk rá.   

A főzőlé helyett lehet használni tejet, sűrített tejszínt vagy mascarponét, de sosem eltúlozva. A lényeg az, hogy krémes bevonat keletkezzen a tésztán, nem szabad „tocsognia”.

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsblog.blog.hu/api/trackback/id/tr624520820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása