2012.10.23. 11:31
Teendők az újonnan beszerzett wokkal
Az újonnan vásárolt wokot először elő kell készíteni, más szóval “kiégetni".
Ehhez pohárnyi olajat öntünk bele, az edényt alaposan megforgatjuk, hogy az olaj egyenletesen felkenődjön a felszínére, majd az egészet nagy lángon füstölésig hevítjük. Folyamatos forgatás közben hagyjuk néhány percig erősen füstölni.
Levesszük a tűzről, az olajat eltávolítjuk, az edényt durva sóval behintjük, ruhával kitöröljük.
Még egyszer nedves ronggyal áttöröljük, majd mikor száraz, friss olajjal vékonyan bekenjük.
Szólj hozzá!
Címkék: szakács új wok zakuszki szakácsblog kiégetés
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.