Az újonnan vásárolt wokot először elő kell készíteni, más szóval “kiégetni". 

Ehhez pohárnyi olajat öntünk bele, az edényt alaposan megforgatjuk, hogy az olaj egyenletesen felkenődjön a felszínére, majd az egészet nagy lángon füstölésig hevítjük. Folyamatos forgatás közben hagyjuk néhány percig erősen füstölni. 

Levesszük a tűzről, az olajat eltávolítjuk, az edényt durva sóval behintjük, ruhával kitöröljük. 
Még egyszer nedves ronggyal áttöröljük, majd mikor száraz, friss olajjal vékonyan bekenjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsblog.blog.hu/api/trackback/id/tr74864086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása