Szásenyka 2012.10.23. 13:09

Mártások

Ez egy nagy mártás összefoglaló poszt lesz, folyamatosan bővülő receptekkel, ahogy az időm engedi :)

.Narancsmártás: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a narancsok és a citrom levét, reszelt héját és a fennmaradt narancsrostokat. ͍zlés szerint cukrozzuk és összeforraljuk.

Zöldborsmártás: A zöldborsot klopfolóval szétnyomjuk, majd az olívaolajon egy kicsit kipattogtatjuk. Óvatosan felöntjük a borral, mehet bele a mustár, a só, a cukor, bepároljuk, fedő nélkül. Ha besűrűsödött, felöntjük a tejszínnel, és pár perc alatt lassan összeforraljuk.

Rozmaring mártás: Serpenyőben vajat olvasztok, ebbe a vajba beleteszem a friss rozmaringot, egészben, néhány levelet pedig összevágva. Tejszínt öntök hozzá, sózom és visszaforralom.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsblog.blog.hu/api/trackback/id/tr634531117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása