2012.10.23. 13:09
Mártások
Ez egy nagy mártás összefoglaló poszt lesz, folyamatosan bővülő receptekkel, ahogy az időm engedi :)
.Narancsmártás: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a narancsok és a citrom levét, reszelt héját és a fennmaradt narancsrostokat. Ízlés szerint cukrozzuk és összeforraljuk.
Zöldborsmártás: A zöldborsot klopfolóval szétnyomjuk, majd az olívaolajon egy kicsit kipattogtatjuk. Óvatosan felöntjük a borral, mehet bele a mustár, a só, a cukor, bepároljuk, fedő nélkül. Ha besűrűsödött, felöntjük a tejszínnel, és pár perc alatt lassan összeforraljuk.
Rozmaring mártás: Serpenyőben vajat olvasztok, ebbe a vajba beleteszem a friss rozmaringot, egészben, néhány levelet pedig összevágva. Tejszínt öntök hozzá, sózom és visszaforralom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.