Szásenyka 2012.05.22. 09:42

Csirkés fajita

- 40 dkg csirkemellfilé
- 1 db kaliforniai paprika
- 3 db zöldhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db lilahagyma

Fűszer: Én azt vallom, hogy ne a ragaszkodjunk a nagykönyvben leírtakhoz, próbálgassuk magunk az arányokat a fűszerezéseknél, fűszerkeverékeknél. Például oregáno, curry, koriander, bazsalikom, paprika, fokhagyma, erős paprika, bors, cayenne bors.

A csirkemellet felszeleteljük kockákra, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Ezután kevés olajat hevítünk a serpenyőben (fontos, hogy teflonos legyen, hogy ne ragadjon le!). Kis adagokban megpirítjuk a húst, majd félretesszük. A zöldségeket megmossuk és nagyobb szeletekre vágjuk. A zöldhagymából hagyunk egy keveset, majd ezzel szórjuk meg a kész ételt. A serpenyőben kevés olajat hevítünk, beletesszük a lilahagymát, a fokhagymát, a zöldhagymát majd megsózzuk. Pár perc után beletesszük a kaliforniai paprikát is. Végül, hozzáadjuk a húst.
Készíthetjük úgy is, hogy amikor a hús már félig átsült, akkor adjuk hozzá a zöldségeket, így gyorsabb és egyszerűbb!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsblog.blog.hu/api/trackback/id/tr304531155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása