2012.05.22. 09:42
Csirkés fajita
- 40 dkg csirkemellfilé
- 1 db kaliforniai paprika
- 3 db zöldhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db lilahagyma
Fűszer: Én azt vallom, hogy ne a ragaszkodjunk a nagykönyvben leírtakhoz, próbálgassuk magunk az arányokat a fűszerezéseknél, fűszerkeverékeknél. Például oregáno, curry, koriander, bazsalikom, paprika, fokhagyma, erős paprika, bors, cayenne bors.
A csirkemellet felszeleteljük kockákra, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Ezután kevés olajat hevítünk a serpenyőben (fontos, hogy teflonos legyen, hogy ne ragadjon le!). Kis adagokban megpirítjuk a húst, majd félretesszük. A zöldségeket megmossuk és nagyobb szeletekre vágjuk. A zöldhagymából hagyunk egy keveset, majd ezzel szórjuk meg a kész ételt. A serpenyőben kevés olajat hevítünk, beletesszük a lilahagymát, a fokhagymát, a zöldhagymát majd megsózzuk. Pár perc után beletesszük a kaliforniai paprikát is. Végül, hozzáadjuk a húst.
Készíthetjük úgy is, hogy amikor a hús már félig átsült, akkor adjuk hozzá a zöldségeket, így gyorsabb és egyszerűbb!!!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.