Szásenyka 2012.06.05. 19:15

Calzone

Elkészítjük a pizzatésztát.

Két részre osztjuk, és mindegyiket a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, ügyelve, hogy nagyjából kör alakú végeredményt kapjunk.

A paradicsomokat meghámozzuk, kimagozzuk és húsukat apró kockára vágjuk. Elosztva, a két tésztakorong felére halmozzuk (egyik felüket szabadon hagyjuk, ezt hajtjuk majd vissza a megpakolt felére).

Erre jön a lecsöpögtetett, villával kissé szétszedett tonhal. Rászórjuk a felkarikázott fekete olajbogyókat és rátépkedjük a mozzarellát.

Visszahajtjuk az üresen hagyott felüket, a széleket jól összenyomkodjuk.

A legmagasabb hőfokra előmelegített sütőbe dugjuk, kb. 15 percre. Közben ellenőrizzük néhányszor: akkor jó, amikor egy kis színt kap a teteje, a belseje pedig teljesen átforrósodott.


Készíthetjük persze különféle töltelékekkel, például:

-Gomba, sonka, fokhagymás tejföl
-stbstbsatöbbi, csak a képzelet szabhat határt. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsblog.blog.hu/api/trackback/id/tr14567555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása