2012.06.05. 19:15
Calzone
Elkészítjük a pizzatésztát.
Két részre osztjuk, és mindegyiket a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, ügyelve, hogy nagyjából kör alakú végeredményt kapjunk.
A paradicsomokat meghámozzuk, kimagozzuk és húsukat apró kockára vágjuk. Elosztva, a két tésztakorong felére halmozzuk (egyik felüket szabadon hagyjuk, ezt hajtjuk majd vissza a megpakolt felére).
Erre jön a lecsöpögtetett, villával kissé szétszedett tonhal. Rászórjuk a felkarikázott fekete olajbogyókat és rátépkedjük a mozzarellát.
Visszahajtjuk az üresen hagyott felüket, a széleket jól összenyomkodjuk.
A legmagasabb hőfokra előmelegített sütőbe dugjuk, kb. 15 percre. Közben ellenőrizzük néhányszor: akkor jó, amikor egy kis színt kap a teteje, a belseje pedig teljesen átforrósodott.
Készíthetjük persze különféle töltelékekkel, például:
-Gomba, sonka, fokhagymás tejföl
-stbstbsatöbbi, csak a képzelet szabhat határt.
Szólj hozzá!
Címkék: tészta pizza calzone
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.