Szásenyka 2012.10.23. 11:58

Tortilla

30 dkg finomliszt
4 evőkanál étolaj
1/2 csomag sütőpor
Langyos víz (kb. 2,5 dl)
1 kiskanál só
1 tojás

Ez elég 10-12 tészta lapra.

 

A lisztet, az olajat, a sót és a sütőport egy tálba tesszük.

A vizet fokozatosan adagolva lágy tésztává gyúrjuk.

Lefedjük és 15 percet pihentetjük.

Kb. 10-12 gombócot formálunk belőle és  bőségesen meglisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. (A serpenyő méretéhez igazítsuk a méretet!)

Öntöttvas serpenyőben vagy vastag aljú teflon serpenyőben zsiradék nélkül sütjük. Ha elkezd hólyagosodni a tészta, akkor kell megfordítani.

Érdemes alufóliával lefedni az elkészült darabokat, különben megkeményednek.

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsblog.blog.hu/api/trackback/id/tr994864135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása