A kalmárt megtisztítjuk, lehúzzuk a bőrét, eltávolítjuk a belsőségeket, a bőrét és fejét. A kalmár húsát beirdaljuk átlósan, oldalirányból egy éles késsel: strégen vágunk bele a húsba. Ezt megcsináljuk mindkét oldalról, így körülbelül egy centi átmérőjű rombuszok lesznek a húson. 

Elkészítjük a koriander mártást: a fűszereket, a koriandert, citromlét össze aprítjuk, majd reszelt lilahagymát keverünk hozzá. Ezzel a dresszinggel jól bedörzsöljük a kalmárt és a csápokat; fontos, hogy mindenhova jusson a belőle a húsra.

A kalmárt vagy nagyon gyorsan, nagy lángon, vagy nagyon lassan sütjük, kis lángon, különben megkeményedik. Sütés közben a hús, köszönhetően az irdalásnak, szépen bepöndörödik.

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsblog.blog.hu/api/trackback/id/tr174543563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása