2012.05.24. 12:38
Kalmár koriander mártással
A kalmárt megtisztítjuk, lehúzzuk a bőrét, eltávolítjuk a belsőségeket, a bőrét és fejét. A kalmár húsát beirdaljuk átlósan, oldalirányból egy éles késsel: strégen vágunk bele a húsba. Ezt megcsináljuk mindkét oldalról, így körülbelül egy centi átmérőjű rombuszok lesznek a húson.
Elkészítjük a koriander mártást: a fűszereket, a koriandert, citromlét össze aprítjuk, majd reszelt lilahagymát keverünk hozzá. Ezzel a dresszinggel jól bedörzsöljük a kalmárt és a csápokat; fontos, hogy mindenhova jusson a belőle a húsra.
A kalmárt vagy nagyon gyorsan, nagy lángon, vagy nagyon lassan sütjük, kis lángon, különben megkeményedik. Sütés közben a hús, köszönhetően az irdalásnak, szépen bepöndörödik.
Szólj hozzá!
Címkék: koriander kalmár
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.