2012.05.29. 15:04
A kacsamell sütése
Először is átlósan beirdaljuk a zsírját mindkét irányból, így rombusz alakokat kapunk. Bedörzsöljük mindkét oldalát sóval, borssal és kakukkfűvel vagy rozmaringgal. A sütést a bőrös oldalról kell kezdeni, méghozzá zsiradék nélküli serpenyőben. A serpenyőnek jó forrónak kell lennie ahhoz, hogy ne tapadjon le. Tilos a kacsa mellébe tűvel, vagy késsel beleszúrni fordítás céljából, tegyük inkább meg ezt csipesszel, vagy kanál segítségével ugyanis, ha sütéskor a húsba szúrunk, a hús értékes levei a lyukon sajnos eltávoznak, és így elsülnek. Miután a zsiradék kisült a kacsa külső részéből, öntsük le azt. Erre azért van szükség, mert a zsír nagyon hamar elég, miközben sül a kacsa. Természetesen, csak arra vonatkozik, amikor gyorsan, hirtelen sütjük.
A kacsa sütési ideje, kb. 5 – 8 perc, oldalanként. A bőr nélküli oldalát is ugyanúgy kell elősütni, mint a bőröset, ügyelve arra, hogy a keletkezett zsiradékot mindig öntsük le. Miután elősült mindkét oldala, helyezzük sütőbe, a sütő alsó szintjére, és alsó felső sütési funkción, 180 C-on süssük még 5-10-12 percig. Ez attól függ, hogy mekkora a kacsamell.
Szólj hozzá!
Címkék: kacsamell sütése
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.