2012.06.01. 11:34
Baconbe tekert csirkemell körtés, kéksajtos rukolával
Egy csirkemellet kisebb darabokra vágunk és baconbe tekerjük. Néhány csepp olivaolajon pár percig fedő alatt pároljuk, majd a fedőt levéve ropogós pirosra sütjük. Ezalatt elkészítjük a salátánkat. A ruccolát, apró kockákra vágott kéksajttal és körtével összekeverjük, 1…
Szólj hozzá!
Címkék: csirke saláta csirkemell bacon rukkola kéksajt tekert
2012.05.29. 15:08
Párolt káposzta
A káposztát szeleteljük. Étolajban cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a szeletelt vöröshagymát, majd belekeverjük a káposztát és megsózzuk. Őrölt köménnyel fűszerezzük, fedővel letakarva gyakori kevergetéssel pároljuk. Amikor a káposzta elkezd puhulni ételecetet adunk hozzá…
Szólj hozzá!
Címkék: káposzta párolt
2012.05.29. 15:04
A kacsamell sütése
Először is átlósan beirdaljuk a zsírját mindkét irányból, így rombusz alakokat kapunk. Bedörzsöljük mindkét oldalát sóval, borssal és kakukkfűvel vagy rozmaringgal. A sütést a bőrös oldalról kell kezdeni, méghozzá zsiradék nélküli serpenyőben. A serpenyőnek jó…