2012.05.16. 19:58
Furfangos megoldások
Folyamatosan bővítve!
-Egy jó pörköltbe nem csak az a vörösbor jár, amit beleöntünk, hanem, amit bele lehelünk :)
-Ha a klopfolót benedvesítjük hideg vízzel, akkor kevésbé ragad rá a hús.
-Ha lassan sül a szelet hús nyugodtan nyomkodjuk valamivel.
-Nem fröcsköl a zsír, ha egy kevés sót rakunk bele.
-A hagyma és halszagot, kézről és deszkáról ecetes sós vízzel tüntethetjük el.
-Nyáron a tejet egy csipetnyi szódabikarbónával forraljuk fel, így nem savanyodik meg hamar.
-Az újburgonyát hámozás előtt erősen sózzuk meg, a héja így könnyen lejön.
-Nem tapad össze a tészta, ha főzéskor egy kanál olajat öntünk a vízbe (evőkanál).
-A világos színű ajtókon lévő ujjnyomokat el lehet tüntetni nyers burgonyaszelettel (utána azért töröljük szárazra). Ugyanígy tisztíthatunk olajfestékes falat is.
-Fémtárgyakról minden folt eltűnik, ha só és ecet keverékével tisztítjuk.
-Ha szőnyegünkben moly telepedett meg, borítsunk arra a részére vizes ruhát és forró vasalóval többször gőzöljük át. A forró gőztől a peték is elpusztulnak.
-Majdnem zaj nélkül verhetjük ki a húst, ha a deszka alá ruhát teszünk.
-A tej nem sül a lábas aljára, ha előbb a lábast hideg vízzel kiöblítjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.