Folyamatosan bővítve!

 

-Egy jó pörköltbe nem csak az a vörösbor jár, amit beleöntünk, hanem, amit bele lehelünk :)

-Ha a klopfolót benedvesítjük hideg vízzel, akkor kevésbé ragad rá a hús.

-Ha lassan sül a szelet hús nyugodtan nyomkodjuk valamivel.

-Nem fröcsköl a zsír, ha egy kevés sót rakunk bele.

-A hagyma és halszagot, kézről és deszkáról ecetes sós vízzel tüntethetjük el.

-Nyáron a tejet egy csipetnyi szódabikarbónával forraljuk fel, így nem savanyodik meg hamar.

-Az újburgonyát hámozás előtt erősen sózzuk meg, a héja így könnyen lejön.

-Nem tapad össze a tészta, ha főzéskor egy kanál olajat öntünk a vízbe (evőkanál).

-A világos színű ajtókon lévő ujjnyomokat el lehet tüntetni nyers burgonyaszelettel (utána azért töröljük szárazra). Ugyanígy tisztíthatunk olajfestékes falat is.

-Fémtárgyakról minden folt eltűnik, ha só és ecet keverékével tisztítjuk.

-Ha szőnyegünkben moly telepedett meg, borítsunk arra a részére vizes ruhát és forró vasalóval többször gőzöljük át. A forró gőztől a peték is elpusztulnak.

-Majdnem zaj nélkül verhetjük ki a húst, ha a deszka alá ruhát teszünk.

-A tej nem sül a lábas aljára, ha előbb a lábast hideg vízzel kiöblítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsblog.blog.hu/api/trackback/id/tr44520843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása