Flambírozott zöldséges gyümölcs

1 evőkanál marihuana
2-3 evőkanál vaj
1-2 csésze felaprított gyümölcs vagy egész bogyó(a szeletelt körte és a banán különösen finom)
1 evőkanál barna vagy fehér cukor,ízlés szerint
0,5 dl rum (vagy egyéb égetett szesz)

Keverjük össze a füvet a vajjal, forrósítsuk fel, de vigyázzunk, nehogy odaégjen!
Adjuk hozzá a gyümölcsöket és a cukrot, majd addig pároljuk kis lángon, amíg az egész át
nem forrósodik és puha nem lesz. Se a vaj, se a cukor ne égjen le!
Állítsuk nagy lángra, majd amikor tűzforró az étel, óvatosan öntsük rá a rumot. Miután a rum
lángra kapott és elaludt, a gyümölcs édes ízével a fű és a rum aromája keveredik majd.
Fogyasztható önmagában, de tehetjük gyümölcslébe, szolgálhat öntetként is desszerteken (fagylalttal nagyszerű) vagy a reggeli müzlin.

 

Ganjaolaj-mártogatós

1 személy részére:
1/2-1gramm marihuana
2-3 evőkanál olívaolaj vagy vaj, margarin
Aprított fokhagyma és oregano ízlés szerint

Lassú tűzön dinszteljük a marihuánát az olívaolajban addig, amíg "aktiválódik" a fű: pár percig sütöd, amíg a folyadék szépen bezöldül, a zöld meg leül az aljára.
Adjuk hozzá az aprított fokhagymát és oreganót ízlés szerint. Ízlés szerint át is szűrhetjük hogy tisztább legyen az olajunk. 
Az elkészült olajat kenyérrel mártogatva fogyasszuk. :D

 

Süti

Érdemes előbb átszitálni az örleményt, hogy a keményebb szárdaraboktól megszabaduljunk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd arányosan adagolva, füvet keverünk hozzá. A massza ne legyen túl szikkadt, és addig pirítjuk, amíg kellemes nedves fű szag száll fel a serpenyőből, ránézésre pedig enyhén csillogóvá válik. Ezalatt egy tálban a lisztet és a tojást keverjük fel, adjunk hozzá csokoládét is. A tésztaalapot összekeverjük a vajasfűvel, ízlésesen elhelyezzük benne az almadarabokat, majd berakjuk a sütőbe. A sütit 200-250 fokos sütőben fél óráig hagyjuk, aztán tálalható és fogyasztható.

 

Nápolyi

Szükséged lesz cukorra, kakaóporra (szintén a keserű, nem instant kakaóra gondolok), egy pohár tejre (kb 1,5-2 dl), kendervajra (a mennyiségére mindjárt kitérek) és végül nápolyi vagy ostyalapokra. Ezt a sütit olyan kendervajjal csináld, ami kicsit erősebb, hogy ha többen esztek belőle, akkor is legyen hatása, és neked se kelljen megenni az egészet. Normális esetben egy 100 grammos (azaz egy normál) vajnak kb a felét szoktam beledarabolni, tehát olyan kendervajat használj, amiben fél vajhoz MINIMUM 2, azaz kettő grammot használtál. Ha összeszedtél mindent, akkor vegyél elő egy kis lábost.  tegyél bele egy csomó cukrot, attól függően, milyen édesre szeretnéd. Szóval nagyon sokat. Szórj bele kakaóport, 2-3 evőkanállal. Ezt összekevered alaposan, majd lassan hozzáadod a tejet, és azzal is nagyon alaposan kikevered. Közben készítsd elő a nápolyit. Gyújtsd be a tűzhelyt, és tedd fel a lábast, közben gyorsan kotord is bele a kívánt mennyiségű vajat. Ne sajnáld belőle ezt sem, mert minél több vajat raksz bele, annál puhább marad a csoki a végére. Ha benne a vaj, állj neki kevergetni, amit az öntet elkészültéig kell majd sajnos folytatnod, de vigasztaljon, hogy nem sokáig tart. Nemsokára elkezd nagyon forrni, és habosodni, de ne ijedj meg, csak egyszerűen ne hagyd kifutni. Néha emelj ki belőle egy kicsit a fakanállal, és csorgasd le róla, hogy kb milyen sűrű. Addig kevergesd, amíg azt veszed észre, hogy kevésbé habzik fel. Amint olyan sűrű lesz, mint a palacsinta tészta. Kend meg a nápolyi lapokat és ragaszd össze őket. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsblog.blog.hu/api/trackback/id/tr354528489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása