Szásenyka 2012.05.23. 18:24

Erőleves

30 dkg vegyes zöldség

20 dkg marhahús

20 dkg ritka marhacsont

2 tojás

1 dl paradicsompüré

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

gyömbér, bors, 

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét és a paradicsompürét egy pici vízzel tedd egy fazékba. A marhahúst és a csontot daráld le, majd állandó kevergetés mellett öntsd a paradicsompürés masszához, és öntsd fel vízzel.Tedd bele a megpucolt, felszeletelt zöldségeket. Ízlés szerint sózd, borsozd, és folytonos kevergetés mellett főzd 4-5 órán keresztül. Ha elkészült, pihentesd egy keveset, majd szűrd át. Forrón, a tetejéről a zsírt felitatva, konyharuhán átszűrve tálald.

VAGY

30 dkg marhalapocka

1 adag szárnyasaprólék

3 sárgarépa

2 fehérrépa

1 fej vöröshagyma

1 paradicsom

1 paprika

1 zeller

1 tojásfehérje

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál sűrített paradicsom

bors, só

A lapockát daráld le. Keverd össze a sűrített paradicsommal és a tojásfehérjével. Engedd fel vízzel, és ízlés szerint ízesítsd. Tedd bele a lapockát és a szárnyasaprólékot. Forrald fel, és add hozzá a megpucolt, felvágott zöldségeket. Főzd körülbelül 4 órán át, és utána hagyd állni egy darabig. Szűrd át, és már tálalhatod is.

 

Hal erőleves

1 kg halcsont

3 tojásfehérje

3 dkg paradicsompüré

1 fej vöröshagyma

bors, só

A halcsontot és a vöröshagymát tedd fel főni körülbelül 3 liter vízben. Sózd ízlésed szerint, ha már a felét elfőtte, szűrd le. Egy másik fazékba tedd bele a fehérjéket és a paradicsompürét, majd önts hozzá 1 dl vizet. Végül tedd bele a leszűrt alaplevet. Folyamatos kevergetés mellett főzd fel. Utána lassú, egyenletes tűzön főzd néhány órát, majd hagyd pihenni. Itasd le a tetejéről a zsiradékot, és szűrd át. Melegen tálald.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsblog.blog.hu/api/trackback/id/tr164542165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása