2012.05.23. 17:54
Hideg meggyleves
1,2 kg meggy
fél citrom
1 rúd fahéj
4 dl vörösbor
2,5 dl tejszín
1 evőkanál liszt
2 dl tejszín
ízlés szerint cukor vagy édesítőszer
A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A citromot alaposan megmossuk, héjából levágunk egy kb. 2 cm nagyságú darabot, levét kinyomjuk.
Elkészítés: A meggyet a citromhéjjal, a citromlével, a fahéjjal, 1 dl borral felforraljuk, két-három percig főzzük, és botmixerrel összezúzzuk. A maradék bort és 2 dl vizet felforralunk. A liszttel és a tejszínnel habarászt csinálunk, és a borhoz adjuk. A levet a meggypéphez keverjük, és összeforraljuk. A levest elkeverjük a tejszínnel, cukorral vagy édesítőszerrel édesítjük, lehűtjük, és tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: meggy hideg meggyleves
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.