Szásenyka 2012.05.23. 17:54

Hideg meggyleves

1,2 kg meggy

fél citrom

1 rúd fahéj

4 dl vörösbor

2,5 dl tejszín

1 evőkanál liszt

2 dl tejszín

ízlés szerint cukor vagy édesítőszer

A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A citromot alaposan megmossuk, héjából levágunk egy kb. 2 cm nagyságú darabot, levét kinyomjuk.
Elkészítés: A meggyet a citromhéjjal, a citromlével, a fahéjjal, 1 dl borral felforraljuk, két-három percig főzzük, és botmixerrel összezúzzuk. A maradék bort és 2 dl vizet felforralunk. A liszttel és a tejszínnel habarászt csinálunk, és a borhoz adjuk. A levet a meggypéphez keverjük, és összeforraljuk. A levest elkeverjük a tejszínnel, cukorral vagy édesítőszerrel édesítjük, lehűtjük, és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsblog.blog.hu/api/trackback/id/tr934542111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása